Gespot op Dutch Design Week 2018: vernieuwend design van restmaterialen voor in jouw huis.

Steeds meer designers maken duurzame ontwerpen voor in jouw interieur. Circulariteit is hierbij hét uitgangspunt: het hele systeem van materiaal- en energiegebruik. Hoe zorgt de designer ervoor dat hij produceert met een minimale belasting van het milieu? Is het product in de toekomst gemakkelijk opnieuw te gebruiken of op te waarderen? Deze uitdagingen bij het ontwerpen leiden tot duurzaam design voor jou en voor de toekomst. Ontwerpers, die zich laten inspireren door circulariteit, maken nu al prachtige interieurstukken die jij kunt kopen.

Hebben 1. Dressoir van melkpakken voor in jouw kamer

Tijdens Dutch Design Week 2018 verraste Cartoni Design met de presentatie van een stijlkamer waarin je niet kon zien dat elke centimeter duurzaam geproduceerd is. Spraakmakend in hun collectie: het superstrakke dressoir gemaakt van melkpakken.

Dressoir van melkpakken in de circulaire stijlkamer van Cartoni Design tijdens Dutch Design Week 2018
Bron: Cartoni Design

Hebben 2. Stoel voor aan jouw keukentafel

Stel je voor: deze Recycled Carbon Chair van ontwerper Marleen Kaptein in jouw eetkamer! Samen met het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum ontwikkelde zij deze stoel van snijafval van de auto- en luchtvaartindustrie.

 

Recycled Carbon Chair van Marleen Kaptein & NLR
Bron: labelbreed.nl

Hebben 3. Design vaas van gerecycled aluminium voor op jouw tafel

Deze minimalistische Vase no.8 van het merk Space for Design is een echte eyecatcher. Gemaakt van gerecycled aluminium en 100% recyclebaar aan het einde van de levensduur. Voor op het dressoir!

 

Vase no.8
Bron: Spacefordesign.com

 

Dít afval wil je in jouw huis! 3x hebben!